Stacks Image 5

Yoga - Mindfulness och Kajaking

Skogsnäs Kursgård
Ett Yogiskt Meditationsevent med Kajakpaddling i Fjällsjöälven och Röån vid Skogsnäs.

Stacks Image 57

Vad tyckte de som var med tidigare?

2017

2018

Stacks Image 13
10-års jubileumet 2019, med en extra dags paddling i Röån, blev så uppskattad att vi beslöt att det programmet måste få bli standard i fortsättningen.
Yoga
Brahma leder yogapass både före frukost och på eftermiddagen. Det är Yin- yang yoga som ger både smidighet och energi. Varje pass avslutas med meditation.
Yogapassen kommer att vara anpassade till paddlingen. Det blir övningar för höfter, bålen och för axlar och armar.
 
Kajak
Att paddla havskajak är ett underbart sätt att utöva Yoga och Mindfulness i praktiken.
 
Du är fullständigt närvarande i kroppen och nuet.
Med kajaken glider du tyst och obemärkt fram - blir ett med kajaken, vattenelementet och naturen. Fjällsjöälvens dalgång är magnifik i sin norrländska storslagenhet, stillhet och skönhet. Den sista dagen paddlar vi i Röån, även kallad
Ångermanlands Amazonas av paddelentusiaster.

 
Du behöver ha vana att paddla kajak.
Tar eget ansvar för paddling.
 
De här dagarna kan bli en inspiration till ett fantastiskt fritidsintresse. Kajakpaddling är en livslång relation. Har du väl börjat kommer du med all sannolikhet att utvecklas och paddla med vänner, barn och barnbarn.
Stacks Image 55
Dagsprogram
På mornarna leder Brahma oss genom ett morgonpass med Yin- yang yoga .
Under dagen upplever vi sedan Fjällsjöävlens vatten och ev. Röåns natur genom att paddla varsin havskajak i tystnad genom lugnvattnet.
Vi kommer även att ha ett eftermiddagspass med yoga och kvällsmeditation.
Stacks Image 123
Kajaker
Vi kommer att ha tillgång till kajaker. Dels genom friluftsfrämjandet men Brahma med egna kajaker. Flera byggda av Björn. Till kajakerna finns paddel, kapell och flytväst. Du behöver ha en extra omgång kläder för paddling, instoppade i vattentäta plastpåsar som säkerhet om du skulle plurra
 
Egen kajak
Om du har med dig en egen kajak så blir priset lägre. Yogarummet och boendet begränsar dock antalet till max 17 personer.
Dröj inte för länge med din anmälan för det finns bara 17 platser, preliminärt. Betala inget förrän du får fakturan
Stacks Image 32
Yoga morgon och kväll
Vi kommer att ha en rogivande yogahelg i en otroligt vacker miljö- både utomhus och inne i kursgården. Det blir Kundaliniyoga, ett pass på morgonen och ett på kvällen, Kajakpadddling, och så naturligtvis Sarahs goda vegetariska kost.
 
Vi samlas i Skogsnäs på onsdag eftermiddag vid fem-sextiden och äter middag kl 18.00 och avslutar på söndag eftermiddag. Skogsnäs ligger lite drygt 2 timmars bilväg, nordväst från Sundsvall.  Information om hur du tar dig dit hittar du längre ner.
 
Välkommen till Skogsnäs Kursgård Gröna Huset.

Skogsnäs Kursgård - Det Gröna Huset
Stacks Image 36
Skogsnäs Kursgård ligger i en underbar norrländsk natur, ett av de få ställen i Sverige där det råder fullständig tystnad och stillhet. Skogsnäs ligger i nordvästra Ångermanland och är en liten by av företagare och kulturarbetare, framförallt "huskonstnärer".
 
Själva kursgården har 17 bäddar och varje rum är konstnärligt utsmyckat från världens olika kulturer. Där finns det Indiska rummet, det japanska, det marockanska osv. Varje rum har sin speciella prägel liksom samlingsrummet köket och matrummet.
 
Alla husen i byn är individuella konstnärliga skapelser. Där finns även Kulturhuset som en kupolformad Jurta och Skolan med ett fantasifullt svampformat sagotorn.
 
Skogsnäs by är en inramning för en retreat som fullständigt skiljer sig från vår vardagliga, ändamålsenliga och slimmade standardmiljö. När vi kommer in i en ny miljö öppnas våra sinnen och vi blir plötsligt väldigt närvarande. Här kan vi lättare släppa taget om sinnets begränsningar, träna att uppleva nuet i meditativa vandringar i tystnaden och öppna oss i förundran.
Stacks Image 40

Skogsnäs - en levande tradition med historia
ända tillbaka i 70-talets kollektivrörelse

Hur kommer vi till Skogsnäs Kursgård?
Sökord på Google maps: Strömnäs 210
eller…
Alt.1 Du kör bil till Sollefteå - sen väg 90 i 53 km - sväng vänster förbi Kilforsen 17 km.  
Klicka här och ladda ner en vägbeskrivning -->
KARTA
 
Alt.2  Åker du tåg till Sundsvall eller Härnösand så förutsätter det att vi kan ordna samåkning med bil ytterligare 2,5 timmar till Skogsnäs. Ange önskemål om samåkning på

Vi samlas vid kursgården onsdag em. Middag kl 18.00


ohmtecken
 

Slutord
Kursen är i första hand en Yoga och Mindfulnesskurs både genom yoga och paddling.
 
Välkommen till en underbar naturupplevelse!